Natural Horsemanship.
Natural Horsemanship staat voor de natuurlijke relatie tussen mens en paard.
Dat wil zeggen dat Natural Horsemanship je helpt om het natuurlijke instinct en gedrag van een paard te begrijpen.
In de training maak je gebruik van de psychologie en principes die bij paarden aangeboren zijn en ze onderling gebruiken, zodat jij en je paard als partners kunnen samenwerken. Met als basis wederzijds vertrouwen en respect.

Tot op bepaalde hoogte kun je een paard jouw taal leren, denk hierbij aan stemcommando’s en aangeleerde reacties op jouw hulpen. Je kunt je paard echter niet in gewoon Nederlands uitleggen wat je bedoelt, op het moment dat hij niet de gewenste reactie geeft. Hiervoor heb je taal nodig die het paard wel begrijpt, namelijk lichaamstaal, maar je hebt ook kennis van de psychologie van het paard nodig.

Als je begrijpt hoe een paard denkt en leert, kun je dit gaan gebruiken in jouw omgang met het paard, zodat je voor je paard op een natuurlijke manier met hem communiceert. Zo zal het wederzijdse vertrouwen en respect groeien door deze heldere communicatie en bouw je aan een goede band met je paard. Natuurlijke communicatie kun je toepassen in zowel grondwerk als rijden, en wordt Natural Horsemanship een "natuurlijke" manier van omgaan met je paard.

Maar het gaat niet alleen over het paard, maar ook over de ontwikkeling van jezelf als persoon. Je leert over communicatie, leiderschap, authenticiteit, consequenties en verantwoordelijkheid. Je leert te kijken naar je paard en ontdekt wat jouw paard je te vertellen heeft. Je kijkt als het ware in de spiegel. Als jij de perfecte partner voor je paard wilt zijn, dan zul je zowel fysiek, mentaal en emotioneel fit moeten zijn.
Paarden zijn prooidieren en dus vluchtdieren. Bijna alles wat ze doen, is gebaseerd op instinct. Paarden zijn ook kuddedieren en daarom van nature gewend om een leider te volgen. Door natural horsemanship leer je je als vertrouwenswaardige partner op te stellen zodat je paard zich veilig bij je voelt en met plezier doet wat je vraagt. Vertrouwen wordt opgebouwd door onder andere de relatie voorop te stellen, leren communiceren in een voor het paard begrijpelijke lichaamstaal, je paard leren hoe hij kalm en veilig kan blijven in lastige situaties en vooral zorgen dat de relatie goed is vanaf de grond, voordat je op zijn rug klimt.
Horsemanship is voor ons niet alleen een manier van omgaan met je paard, maar een manier van leven. Wij willen je laten zien hoe een paard in elkaar zit. Hoeveel plezier je samen kunt beleven. Hoe je paard je beste vriend en partner kan zijn. Wij leren je graag hoe het ook kan. Je paard kan nog steeds topsport verrichten, maar hoe mooi is het als hij dat met heel zijn hart doet, in plaats van omdat het moet.

De weg daar naar toe, leren hoe mooi samenwerken kan zijn. Daar willen wij je heel graag bij helpen